.

det är läskigt när man har starka känslor för någon annan. med läskigt menar jag att det är skrämmande hur mycket man kan vara redo att offra och ge upp för en annan person. det är läskigt att känna sig redo att lägga hjärta & själ i någon annans händer. har man tur så är den andra personen på samma plan och ger lika mycket tillbaka. om man inte har lika mycket tur så slutar det med en burk ben & jerrys framför tvn som visar en sorglig kärleksfilm. och i den kärleksfilmen så gråter man varje gång orden I LOVE YOU yttras.

allting handlar om tillit. om man känner sig redo att ge bort sitt hjärta till en människa man verkligen är kär i,
så kanske man strunar i det. om man inte litar på honom/henne. och om man till sist vågar ge bort hjärtat så är man extra sårbar. det som en obetydelsefull människa gör, blir man inte ledsen över. men om den man är kär i gör det, så blir man knäckt. allting blir extra känsligt och vissa kanske säger att man överreagerar men det man egentligen gör är att skydda sitt eget hjärta. så mycket det går i alla fall. det var någon jävligt smart person för flera hundra år sen som sa att kärlek alltid slutar med att 1 eller fler blir sårade. jag undrar om han visste hur jävla rätt han hade.
 
ett litet, egentligen obetydligt, fel (vem är det som bedömer vad som är rätt och fel?)
kan göra en så ledsen att man känner sig redo att ge upp. om inte motsatsen bevisas inom snart framtid.
så vad är egentligen rätt & fel? det brukar vara så att det som är rätt är alltid rätt medan det som är fel blir extra
mycket fel om det är ens pojkvän/flickvän som gör det. och det har väl egentligen göra med att man är extra känslig. det gör ju faktiskt mer ont att bli sårad av en flickvän/pojkvän än av en random dude. men vad som egentligen är rätt & fel handlar om sunt förnuft. vårt standardmotto på mitt gamla dagis var "behandla andra så som du vill bli behandlad själv". det är också jävligt bra sagt. för att visa varandra så mycket respekt som möjligt så får man tänka sig in i den andras situation och tänka hur man själv hade reagerat. men i "the heat of the moment" är det inte alltid så jävla lätt. så länge man skippar de vita lögnerna och slutar ta varandra för givet så ska det väl gå bra. men den sekunden när man börjar ta varandra för givet, då är det kört. då är det dags att gräva ner sig med ben & jerrys.


Kommentarer
Postat av: sophie

pusspårej

2010-09-26 @ 17:06:50
URL: http://newmonkey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0